بهگزارش خبرنگار میراثآریا، در این نشست که امروز دوشنبه 23 آبان ماه 1401 با حضور محمدهادی ایمانیه استاندار فارس، علی دارابی قائم مقام وزیر و معاون میراثفرهنگی، جواد واحدی معاون امور مجلس حقوقی و استانها، سعید اوحدی معاون توسعه مدیریت و منابع، علیاصغر شالبافیان معاون گردشگری، مریم جلالی معاون صنایعدستی وهنرهای سنتی، طاهره قیومی مشاور و مسئول پیگیریهای ویژه وزیر، علی طلوعی مشاور وزیر و مدیر کل حوزه وزارتی و امور بینالملل، محمد کریمی مدیرکل امور مجلس، مصیب امیری رئیس پژوهشگاه و حسن میثمی رئیس مرکز روابطعمومی و اطلاع رسانی حضور داشتند، نمایندگان استان فارس در مجلس شورای اسلامی موضوعات و مطالب خود را در زمینه میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی مطرح کردند.
ایمانیه: تسهیلات ارزان قیمت بانکی برای رونق صنایعدستی در نظر گرفته شود
محمدهادی ایمانیه استاندار فارس در این نشست گفت: تمام مساجد استان فارس و مساجد تاریخی، بناهای گرانبهایی هستند و باید توجه بیشتری به آنها شود، به ویژه مساجد موقوفه که باید مورد توجه قرار گیرند، در صورت امکان اعتباری را به عنوان تسهیلات ارزان قیمت بانکی برای رونق صنایعدستی، رسیدگی به بناهای تاریخی و توسعه گردشگری به استان فارس اختصاص دهید.
ایمانیه ادامه داد: درباره ساماندهی بافت اطراف حرم شاهچراغ هم پیگیریهایی شده است که امیدواریم به نتیجه برسد. بافت اطراف حرم ۳۶۰ هکتار است که تقاضا داریم یک نفر از وزارت میراثفرهنگی در جلسات شیراز شرکت کند.
طهماسبی: بزرگترین موزه تخصصی خط و کتابت در نیریز است
فرهاد طهماسبی نماینده مردم استهبان و نیریز در مجلس شورای اسلامی در این نشست گفت: فرصت خوبی است که بتوانیم ظرفیتها و توانمندیهای استان فارس را بررسی کنیم، استان فارس در مقیاس بینالمللی دارای میراثفرهنگی و تاریخی بوده و به واسطه حضور مبارک شاه چراغ در شیراز و بناهای تاریخی این استان نیازمند توجه ویژه است.
او افزود: ما در شهرستان نیریز بزرگترین موزه تخصصی خط و کتابت را داریم که به نیروی انسانی نیاز دارد، همچنین در این شهرستان مسجد جامع کویر را داریم که با وجود قول مسئولان برای مرمت این بنا با اختصاص ۱۰ میلیارد اعتبار، هنوز هیچ مبلغی اختصاص داده نشده است، شهرستان نیریز دارای چهار خانه تاریخی و هفت منطقه نمونه گردشگری است که به هیچیک از این موارد اعتباری اختصاص نیافته است.
فیروزی: گردشگری طبیعی به لیست متنوع گردشگری استان فارس اضافه شود
حجتالله فیروزی نماینده مردم فسا در مجلس شورای اسلامی نیز در این نشست گفت: گردشگری طبیعی را باید به لیست متنوع گردشگری استان فارس اضافه کرد، زیر ساختهای گردشگری در استان فارس بسیار ضعیف است و مهمترین مشکل استان در حوزه زیرساختهای اقامتی، کمبود رستوران و مشکلات حوزه حمل و نقل درون شهری و ریلی است، برای این موارد باید بودجه ویژه در نظر گرفته شود.
او افزود: پیشنهاد ما این است که وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی با همکاری بانکهای خصوصی تسهیلاتی را در اختیار بخش خصوصی قرار دهند، تا بتوانیم از منابع این بانکها استفاده کرده و این منابع را احیا کنیم.
فیروزی ادامه داد: در سال ۹۶ موزهای به ابعاد 4 هزار متر مربع به نام موزه فرهنگ مردم فسا به همت مردم و نیکوکاران ساخته شده است که این موزه سالانه بالغ بر ده هزار نفر بازدیدکننده دارد.
عباسی: برای حفظ میراثفرهنگی از ظرفیت بنگاههای اقتصادی بزرگ استفاده شود
همچنین عباسی دوانی نماینده مردم کازرون و کوهچنار در مجلس شورای اسلامی در ادامه این نشست گفت: کشور دارای مشکلات اقتصادی است و مردم مشکل معیشتی دارند، اگر تلاش کنیم این مشکلات و معضلات برطرف شود بیشک گردشگری نیز رونق میگیرد.
او ادامه داد: همکاری و هماهنگی سازمان اوقاف و امور خیریه و وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی منجر به رفع مشکلات میشود و از هدر رفتن سرمایهها جلوگیری میشود، با تشکیل یک کمیته متشکل از اعضای این دو دستگاه، اماکن تاریخی بشی از پیش مورد رسیدگی قرار میگیرد.
دوانی تصریح کرد: برای حفظ میراثفرهنگی باید از ظرفیت بنگاههای اقتصادی بزرگ استفاده شود، تمرکززدایی از مرکز و تفویض اختیار به مدیران کل هم در حفظ و حراست از آثار تاریخی بسیار موثر و مفید خواهد بود.
نجابت: وزارت میراثفرهنگی متولی حوزه میراثفرهنگی فارس است
روحالله نجابت نماینده مردم شیراز در مجلس شورای اسلامی نیز گفت: ما وزارت میراثفرهنگی را متولی حوزه میراثفرهنگی استان فارس میدانیم، اگر مسئولان بتوانند از صنعت گردشگری به درستی استفاده کنند مشکلات حل میشود.
محسن نژاد: اختصاص اعتبار 50 میلیاردی برای آب رکن آباد
در ادامه این نشست موید محسننژاد مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی درباره آب رکنآباد گفت: آقای ایمانیه با دلسوزی پنجاه میلیارد تومان بودجه برای آب رکن آباد تخصیص دادند و برنامهریزیهایی برای سفر رئیسجمهوری انجام شد. در زمان وزارت شما این طرح ازشیراز به کمیته شورای عالی آمد، طرح خوبی هم درباره حضور هنرمندان استان فارس در قطر در بخش صنایعدستی از سوی وزیر میراثفرهنگی انجام شد، فارس تنها استانی است که در حاشیه جام جهانی نمایشگاه صنایعدستی دارد.
عسگری: ثبت میراث ماندگار ملی داراب در دستور کار قرار گیرد
محمدجواد عسگری نماینده داراب در مجلس شورای اسلامی نیز گفت: استان فارس در بخش گردشگری کشاورزی دارای ظرفیتهای خوبی است، نمایندگان استان درخواست دارند که فارس به عنوان پایلوت اجرای گردشگری کشاورزی از سوی وزارتخانه معرفی و مورد حمایت قرار گیرد.
او با اشاره به ظرفیتهای شهرستان دارابی افزود: شهر تاریخی باستانی داراب قدمت 8 هزار ساله تاریخی دارد، تقاضای ما این است ثبت این میراث ماندگار ملی در دستور کار قرار گیرد.
نماینده داراب در مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: همچنین درخواست مردم و هنرمندان این شهرستان این است که خانه صورکیها به بازارچه صنایعدستی تبدیل شود.
علیزاده: برای تبدیل فارس به قطب گردشگری در کنار وزارتخانه هستیم
محسن علیزاده رئیس مجمع نمایندگان استان فارس نیز با بیان اینکه استان فارس با ۱۸ نماینده یکی از مجامع با بیشترین تعداد نماینده است، گفت: استان فارس دارای ظرفیت بالا در حوزه گردشگری طبیعی، تاریخی، سلامت و زیارتی و همچنین میراثفرهنگی است.
او تصریح کرد: این استان با وجود سومین حرم اهل بیت در این استان و ظرفیت بالای حوزه گردشگری زیارتی دارای معاون زیارتی و گردشگری است، اما متناسب با ظرفیتهایی که دارد به آن توجه نشده است.
رئیس مجمع نمایندگان استان فارس ادامه داد: به گفته حضرت آقا پرداختن به ظرفیتهای گردشگری به تنهایی میتواند اقتصاد این استان را تامین میکند.
او بر اصلاح و تدوین قوانین با در نظر گرفتن ظرفیتها و محدودیتهای حرایم این استان اشاره کرد و گفت: برای تبدیل استان به قطب گردشگری در تمامی حوزهها در کنار وزارتخانه هستیم.
علیزاده با اشاره به ظرفیت بینظیر تخت جمشید، ادامه داد: باید به طبیعتگردی استان نگاه ویژهای شود و منابع و امکانات بیشتری در اختیار استان قرار گیرد.
او همچنین بر اعمال دستورالعملها و ضوابطی برای حمایت از سرمایهگذاران اشاره کرد و افزود: سرمایهگذارانی که مایل به سرمایهگذاری در گردشگری طبیعی هستند با قوانین دست و پاگیر روبهرو میشوند. سرمایهگذاری در حریم پاسارگاد باید متفاوت از سایر استانها باشد تا از تمام ظرفیتها استفاده شود.
صالحی: برندسازی در استان ها جزو ضروریات است
مسلم صالحی نماینده اقلید و عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه باید برای افزایش بودجه وزارتخانه در بودجه سال ۱۴۰۲ کمک کنیم، گفت: باید در برنامه هفتم توسعه احکامی در راستای ارتقای جایگاه وزارتخانه آورده شود. عدم هماهنگی بین دستگاههای ذی ربط با وزارتخانه، حمایت از فعالان و سرمایهگذاران آسیبدیده از کرونا، برندسازی ظرفیتهای شهرستانها دیگر نکاتی بود که او به آنها اشاره کرد.
رشیدی: نگاه تعادلبخش مهندس ضرغامی قابل تقدیر است
جلال رشیدی کوچی نماینده مرودشت در ابتدا از نگاه تعادلبخش مهندس ضرغامی تشکر کرد و افزود: چنین نگاههایی در سطح کشور کم است و عدهای که قادر به تشخیص مسائل نیستند، با فضاسازیهای سنگین اجازه نمیدهند، این نگاهها در سطح ملی گسترش پیدا کند.
او تصریح کرد: این نگاه پیونددهنده تفکرات مختلف در سطح ملی است.
اختصاص اعتبارات برای تکمیل موزه پاسارگاد، دستور تسهیل امور برای سرمایهگذاری در بخش خصوصی محور مواصلاتی به تخت جمشید، نگه داشتن الواح برگشت شده از آمریکا از موارد مورد اشاره رشیدی کوچی بود.
نماینده مرودشت در پایان متذکر شد: برنامهریزی دقیق و نگاه جنابعالی میتواند موجب استفاده و بهره بردن از ظرفیتهای تخت جمشید، نقش رستم و نقش رجب شود.
حسینزاده: ظرفیت حوزه گردشگری جدی گرفته شود
حسین حسینزاده نماینده لارستان و خنج و عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی با اشاره به آمار گردشگران در سایر کشورها و اهمیت گردشگری، بیان کرد: طبق پیشبینی سازمان تجارت جهانی، صنعت گردشگری تا سال ۲۰۲۳ به عنوان صنعت مادر در دنیا شناخته خواهد شد.
او افزود: در ایران نیز باید ظرفیت حوزه گردشگری جدی گرفته و از آن استفاده شود. توسعه پایدار موجب پیشرفت کشور و اشتغال میشود.
مرمت سقف برکه حاج اسدالله بهعنوان بینظیرترین سقف آهکی ایران و کمک برای راهاندازی زیباترین موزه خاورمیانه در گراش نکات مورد اشاره او بود.
فرخزاده: ۷۰درصد پروژهها روی ریل قرار گرفته است
محمد فرخزاده معاون امور گردشگری و زیارت استانداری فارس بیان کرد: با تمرکز ویژهای که روی اقتصاد گردشگری و زیارتی شکل گرفته، عملکرد خوبی انجام شده است و ۷۰درصد پروژهها روی ریل قرار گرفته است.
او ادامه داد: در حوزه گردشگری سلامت نیز با همکاری بینبخشی کارهای خوبی در حال انجام است. دفاتر تسهیلگری روستایی در روستاهای هدف گردشگری نیز فعالیتهای خوبی دارد.
فرخزاده با اشاره به اینکه در اربعین امسال با کمترین مشکل روبهرو بودیم، افزود: به سه استان خورستان، سیستان و بلوچستان و هرمزگان نیز کمک کردیم.
معاون امور گردشگری و زیارت استانداری فارس در ادامه توجه به بودجه ۱۴۰۲ را نقطه ویژه دانست و افزود: پس از شکلگیری وزارت میراثفرهنگی اگر اهتمام ویژهای انجام شود، میتواند تاثیرگذاری بسیاری داشته باشد.
طراحی تقویم ملی برای رویدادها بر اساس آمایش سرزمینی، توجه به حملونقل ریلی و هوایی، تخصیص بودجه برای نقاط حادثهخیز از طریق وزارت راه و شهرسازی از درخواستهای مطرحشده از سوی فرخزاده بود.
او ادامه داد: فارس با سه هزار اثر تاریخی ثبتشده بزرگترین میراثدار کشور است. آواری که به دلیل بیتوجهی رو به اضمحلال هستند. همچنین ۴۲۰ امامزاده که بیش از ۶۰ مورد آنها دارای بارگاه هستند، در استان وجود دارد. همچنین محدودیتهای موجود اجازه سرمایهگذاری در تخت جمشید و اطراف آن را نمیدهد.
انتهای پیام/
انتهای پیام/